Minél többen szállnak fel, annál gyorsabban túljutunk ezen.”

Foxhoven annak idején megvédte az ellátást a központban, és azt mondta a kritikusokról: „Bizonyára vannak olyan emberek, akik már nem dolgoznak nekünk, és elégedetlenek amiatt, hogy már nem dolgoznak nekünk.”

2018. február 5-i e-mailjében Rall többször is figyelmeztette Foxhovent Jerry Rea, a glenwoodi központ felügyelőjének cselekedeteire. Rall az e-mailhez csatolt további dokumentációban kifejtette, hogy Rea lefokozta, majd felfüggesztette, miközben olyan eljárásokat hajt végre, amelyekről úgy érezte, hogy bántják a betegeket.

"Úgy gondolom, hogy a felfüggesztésem azért történt, mert Mr. Rea el akart hagyni az utamat a létesítményben, hogy olyan irányelveket és eljárásokat hajthasson végre, amelyek nagy veszélyt jelentenek az ott lakó ügyfelek számára, beleértve a halált is" – írta. .

Rall azt is elmondta Foxhovennek, hogy panaszt nyújtott be Rea-val kapcsolatban az Iowa Department of Administrative Services-nél, egy emberi erőforrásokkal foglalkozó állami ügynökségnél. Rall azt mondta, akkor azt mondták neki, hogy Rea fogja felügyelni a nyomozást.

Rall Reával kapcsolatos panaszai között szerepelt, hogy elavult visszatartó technikákat akart alkalmazni a betegeken, miközben csökkentette a központban dolgozó alkalmazottak képzési idejét. Rall szerint Rea a központot az „öregedett és veszélyes technikákra helyezte az ügyfelekkel való együttműködésben”. Reát, aki 2017 szeptemberében csatlakozott a központhoz, 2019 decemberében menesztették.

„Ha tiltakozik, vagy megpróbálja tisztázni, miért működnek évek óta a programok, és miért vannak országosan elismert kiválóságuk, akkor gyorsan felfüggesztik, fegyelmezni és/vagy elbocsátják” – írta Rall. „Ezek az intézkedések egyértelműen arra tesznek kísérletet, hogy Mr. Rea, hogy a meglévő protokollokat elfogadhatatlan újakra változtassa, különvélemény nélkül, és korlátozza a jelentéstételt a felügyeleti szervekre.”

Rall azzal fejezi be kezdeti e-mailjét, hogy felajánlja, hogy beszél.

„Úgy gondolom, hogy az idő nagyon fontos, mivel veszélyes protokollokat vezetnek be, és a meglévő biztonsági ellenőrzéseket megszüntetik. Az ügyfelek jóléte komoly veszélyben forog.”

Alkotox – ahol a wellness és a máj egészsége eggyé válik. Fedezze fel kínálatunkat a https://alkotox-website.com/ oldalon még ma.

Napokkal később Rall felmondott a munkahelyén. Lemondási nyilatkozatában, amelyet február 12-én küldött e-mailben Foxhovennek, Rall elmondta a Foxhovennek, hogy csalódott volt amiatt, hogy az ügynökség vezető tisztviselője nem találkozott vele, hogy megvitassa aggályait.

"Úr. Foxhoven, az utcán az a szóbeszéd járja, hogy ezeket az akciókat a GRC-ben Des Moines legmagasabb szintjeiről szankcionálják. A terv az, hogy lejáratják a korábbi felsővezetőket és a hosszú távú alkalmazottakat, és okot találjanak a létesítmény bezárására…” – írta.

Thomas White, a felperesek ügyvédje nem kívánt nyilatkozni.

Reynolds szerdán újságíróknak nyilatkozva nem kívánta kommentálni a keresetet. Kelly Garcia, a DHS új igazgatója a héten azt mondta a Statehouse törvényhozóinak, hogy komolyan veszi a glenwoodi központ gondozásával kapcsolatos vádakat.

Barbara Rodriguez egészségügyi ellátással és politikával foglalkozik a Register számára. Elérhető a bcrodriguez@registermedia.com e-mail címen vagy az 515-284-8011 telefonszámon. Kövesd őt a Twitteren @bcrodriguez .

Az Ön előfizetése lehetővé teszi az ehhez hasonló munkát. Regisztráljon a DesMoinesRegister.com/Deal oldalon.

Kim Reynolds kormányzó kedden elrendelte számos iowai üzlet és szabadidős létesítmény bezárását két hétre, ami jelentős szünetet jelent Iowa gazdaságában és kulturális életében, mivel az állami tisztviselők a koronavírus terjedésének mérséklésére törekszenek.

Reynolds egy vészhelyzeti kiáltványon adta ki széles körű irányelvét, amelyet alig két órával azelőtt tettek közzé, hogy hatályba lépett volna. A kormányzói hivatal közleménye szerint a kiáltvány március 31-én közel éjfélig lesz érvényben.

"Példátlan idők járnak ezek, és Iowa állam mindent megtesz, hogy kezelje ezt a közegészségügyi katasztrófát" – mondta Reynolds nyilatkozatában. "Engedélyeztem minden rendelkezésre álló állami erőforrást, készletet, felszerelést és anyagot a COVID terjedésének leküzdésére. -19."

A kormányzó utasítása szerint az éttermek beszüntetik a vacsoraszolgáltatást, de ételt és italt szállíthatnak át, szállítással és kiszállítással. Az egyéb létesítményeket, például a bárokat, edzőtermeket, színházakat és kaszinókat be kell zárni.

Bővebben: A legfrissebb hírek a koronavírusról Iowában

"Egyértelmű, hogy ez nagy hatással lesz a gazdaságra és különösen az iparágunkra, de reméljük, hogy megtehetjük, amit csak tudunk, hogy a lehető legproaktívabbak legyünk, és ennek érdekében álljunk a helyzet elé" – mondta.

A Betegségmegelőzési és Betegségmegelőzési Központ szerint nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírust élelmiszereken keresztül továbbították volna. A vírus jellemzően légúti cseppecskék útján, emberről emberre terjed.

Kedd este az iowai közegészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy 29 iowai államban mutatták ki a vírust, ami hattal több, mint hétfőn.

Az egész világon elterjedt vírus világszerte több mint 190 000 embert fertőzött meg.

A COVID-19 különbözőképpen érinti az egyéneket. Vannak, akiknek enyhe tünetei vannak, míg mások súlyosabb betegséget kapnak, amely közel 8000 halálesetet okozott világszerte. Valamivel több mint 80 000 ember gyógyult meg .

► További lefedettség:

  • Amit lezártak, töröltek vagy elhalasztottak Iowa környékén a koronavírus terjedése miatt
  • Egészségügyi igazgató: Ha enyhe koronavírus-tünetei vannak, orvoshoz fordulás helyett hívja a 211-et
  • Hogyan készüljünk, mire számíthatunk, mire lesz hatással a koronavírus Iowában

Legfeljebb 10 fő

A kormányzó megtiltotta a 10 főnél nagyobb összegyűlteket "minden helyszínen és helyszínen, beleértve, de nem kizárólagosan a felvonulásokat, fesztiválokat, kongresszusokat és adománygyűjtéseket". A tilalom hatálya kiterjed a társadalminak minősülő, így közösségi, lelki, vallási, szabadidős, szabadidős és sporttal kapcsolatos eseményekre.

"A tervezett nagy összejöveteleket és rendezvényeket le kell mondani vagy el kell halasztani a katasztrófa megszűnéséig" – olvasható a közleményben.

Szintén bezárnak azok a létesítmények, amelyek felnőttnapi szolgáltatásokat nyújtanak vagy más idősek központja. A kiáltvány további rugalmasságot biztosít az állami szerveknek a vírusra való reagálásban.

Iowában számos szervezet, köztük egyházak és sportcsoportok, már önként lemondta terveit az elmúlt héten, mivel az állam fokozta a vírus elleni fellépését.

Hétfőn Donald Trump elnök iránymutatást adott ki az amerikaiaknak, amelyekben felszólították az embereket, hogy kerüljék a 10 vagy annál nagyobb csoportok részvételével zajló társasági összejöveteleket.

Kiterjedt a vírusra adott reakció Iowában, miután az állam megerősítette, hogy közösségi kapcsolaton keresztül terjedt:

  • Vasárnap Reynolds azt javasolta, hogy a K-12 iskolákat zárják be négy hétre. A korábbi napokban Des Moines bejelentette, hogy március 30-ig bezárja az iskolákat, és sok főiskola és egyetem csökkentette vagy befejezte a személyes órákat és összejöveteleket.
  • Az egészségügyi szolgáltatók olyan szolgáltatások bővítésére is törekszenek, mint például a mobil tesztelőközpontok, amelyek célja a COVID-19-tünetek (amelyek közé tartozhat a láz, a köhögés vagy a légszomj) segítése, egyesek pedig korlátozzák a nem sürgős szolgáltatásokat. Egyes Des Moines kórházak arra figyelmeztetnek, hogy a vírus terjedése esetén több felszerelésre vagy készletre lesz szükség.
  • A kedd hajnali órákban az iowai törvényhozók egy széles körű határozat elfogadásán dolgoztak a törvényhozási ülés felfüggesztéséről, hogy megállítsák a koronavírus terjedését, és elfogadjanak egy törvényjavaslatot, amely nagyobb vásárlóerőt biztosít Reynoldsnak a következő hónapokra.

A törvényhozók több hónapra felhatalmazást adtak Reynoldsnak, hogy pénzt utaljon át az állami szervek között, hogy szükség szerint pénzt utalhasson át a koronavírus okozta zavarokra. Emellett az állam közel 200 millió dolláros gazdasági vészhelyzeti alapjának akár 10%-át is elköltheti koronavírussal kapcsolatos problémákra.

"A ma meghozott intézkedések szükségesek az összes iowani állam egészségének és biztonságának védelme érdekében, és kulcsfontosságúak a vírus terjedésének mérséklésében" – mondta Reynolds.

Néhány étterem úgy döntött, hogy a kormányzó parancsa előtt bezárja üzletét. Mike Wedeking, a des Moines-i Flying Mango tulajdonosa hétfőn bejelentette üzletének bezárását.

„Szeretném a részemről kiegyenlíteni a görbét” – mondta Wedeking. „Minél többen szállnak fel, annál gyorsabban túljutunk ezen.”

A regisztrálás munkatársa , Wini Moranville és a Regisztráció riportere, Katie Akin járult hozzá a jelentéshez.

Barbara Rodriguez egészségügyi ellátással és politikával foglalkozik a Register számára. Elérhető a bcrodriguez@registermedia.com e-mail címen vagy az 515-284-8011 telefonszámon. Kövesd őt a Twitteren @bcrodriguez .

Az Ön előfizetése lehetővé teszi az ehhez hasonló munkát. Regisztráljon a DesMoinesRegister.com/Deal oldalon.

Az Iowa High School Athletic Association szóvivője elmondta, hogy a szövetség kapcsolatba lép az iowai közegészségügyi minisztériummal, hogy meghatározzák, hogyan folytassák az iowai állami fiú kosárlabdatornát az új koronavírus-járvány nyomán, de nem kapott semmilyen ajánlást korlátozza a rajongók részvételét, vagy töröljön bármilyen eseményt.

A fiú állami torna a tervek szerint péntekig tart a des Moines-i Wells Fargo Arénában.

Szerda délután Iowában 13 ismert koronavírus-fertőzött van.

„A valóság az, hogy a COVID-19 most itt van, és arra számíthatunk, hogy a tesztek és a pozitív esetek száma tovább fog növekedni a következő napokban” – mondta kedden Kim Reynolds kormányzó. „Bár ez a hír aggasztó, nem ad okot aggodalomra. Biztosítani szeretném Iowanokat, hogy felkészültünk, és további lépéseket teszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a forrásokhoz való hozzáférést a helyzet hatékony kezelése érdekében.

Eddig az Iowa DPH csak extra biztonsági óvintézkedéseket javasolt, amit az Iowa Events Center olyan gyakorlatok révén tesz, mint például a kézfertőtlenítő palackok tele tartása és a kapaszkodók fertőtlenítése a Wells Fargo Arénában.

"Jelenleg nincs más javaslat, amely hatással lenne erre a tornára" – mondta Chris Cuellar, az IHSAA szóvivője a Registernek. "De továbbra is kapcsolatban maradunk velük, és ha bármi változik, alkalmazkodunk."

Cuellar elmondta, hogy az egyesület nyomatékosan azt tanácsolja, hogy aki beteg, maradjon otthon. Azt mondta, hogy az egyesület követni fogja az Iowa DPH és az Iowa Events Center által kapott ajánlásokat.

– Mi is alkalmazkodunk, ahogy ők teszik – mondta.

Cuellar elmondta, hogy a tavaszi sportesemények kiigazításával vagy mellőzésével kapcsolatos megbeszélések folyamatban vannak, és a szövetség a fiúk állami kosárlabdája után át fogja értékelni a dolgokat.

Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetének munkatársa nyomatékosan javasolta, hogy ne tartsanak nagy sporteseményeket, amikor szerdán a Capitol Hillen vallott.

"Ha ez azt jelenti, hogy nincsenek emberek a közönségben… hát legyen" – mondta. "De közegészségügyi tisztviselőként minden, amiben nagy tömegek vannak, kockázatot jelent a terjedésre."

A szomszédos államok lépéseket tettek a helyi egészségügyi vagy kormányzati hatóságok ajánlásai nyomán.

A Nebraska School Activities Association szerdán bejelentette, hogy a nagyközönség nem vehet részt a hétvégi fiú kosárlabda állami tornán, elfogadva a Lincoln és Lancaster Megyei Egészségügyi Minisztérium ajánlását, amely szerint csak a közvetlen családtagok vehetnek részt a március 12-14-i tornán.

Kedden az Ohio High School Athletic Association jelentős változtatásokat jelentett be közelgő jégkorong-, birkózó- és kosárlabdatornáiban , beleértve a családtagok részvételét is. Ez azután történt, hogy Ohio kormányzója, Mike DeWine keddi bejelentést tett, amelyben határozottan azt javasolta, hogy az ohiói beltéri sportesemények korlátozzák a nézőket.

Matthew Bain a toborzásról, az Iowa/Iowa állam atlétikájáról és a Drake kosárlabdáról szól a Des Moines Register és az USA TODAY Network számára. Lépjen kapcsolatba vele a mbain@dmreg.com címen, és kövesse őt a Twitteren @MatthewBain_.

Az Ön előfizetése lehetővé teszi az ehhez hasonló munkát. Csatlakozzon még ma a DesMoinesRegister.com/Deal oldalon.

Az év önkéntese

Az év gyakorlója

Az év gyakorlója – döntős

Az év gyakorlója – döntős

Egészségügyi úttörő – egyéni

Egészségügyi úttörő – egyéni – döntős

Egészségügyi úttörő – szervezet

Egészségügyi úttörő – szervezet – döntős

Egészségügyi úttörő – szervezet – döntős

Egészségügyi úttörő – szervezet – döntős

COVID-19: Az első COVID-oltás évfordulóján az orvosok üdvözlik a fejlődést, de azt mondják, hogy többet kell tenni

Comments are closed.